Könyvelés Budapest vonzáskörzetében


Könyvelő irodaként arra törekszünk, hogy munkánkkal a vállalkozásokat segítsük. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a számlákat csak feldolgozzuk, nem adatrögzítést vállalunk! Kiemelten figyelünk arra, hogy az általunk könyvelt vállalkozásoknak stratégiai partnerei legyünk! A könyvelési feladatokat mindig utólag kell elvégezni, hiszen az ügyfelek a számlákat általában havonta egyszer hozzák (nagyobb cégek természetesen sűrűbben).

A könyvelési anyag átvételekor beszélgetünk! Mi okozott az előző hónapban problémát, és mi az, ami mostanában foglalkoztatja (akár rövid, akár hosszú távon)? Ilyenkor szoktunk az adókról beszélgetni, hitellehetőségekről, egy-egy ügylet előnyéről, hátrányáról. Az ügyfél távozása után feldolgozzuk a könyvelési anyagot. Amennyiben a könyvelési anyaggal kapcsolatban bármilyen problémánk merül fel (pl elveszett számla), azt az ügyfélnek jelezzük.

A havi adatfeldolgozásba tehát a következő feladatok kerülnek:

• analitikus nyilvántartás vezetése (vevő, szállítók, ÁFA, tárgyi eszközök)
• főkönyvi könyvelés
• bevallások elektronikus úton való elkészítése és beküldése (havi, negyedéves, éves)
• beszámoló elkészítése

Miért fontos ez a vállalkozások részre? Azért, mert a NAV, és egyéb hivatalok ellenőrzési feladatköre kibővült. Minden esetben vizsgálják a könyvvezetést, annak pontosságát. Illetve egy vállalkozás vezetőjének is fontos, hogy naprakész információkkal rendelkezzen az általa vezetett cég pénzügyi helyzetéről.

Könyvelés Budapest vonzáskörzetében

Címünk:

1195 Budapest, Nagysándor József utca 2. fszt. 1.

Telefon:

+36 1 426 5667

Fax:

+36 1 604 3024
Üzenet elküldve. Köszönjük!